Shopping bag

Liefdesslotje : de perfecte plek ?

Wanneer hang ik een liefdesslotje op?

Liefdesslotjes zijn is bijzonder populair onder nieuw verliefden. Maar misschien ga je binnenkort samenwonen of ben je net getrouwd. Allemaal romantische momenten in een relatie die een zeker een LoveLocker verdienen.

Liefde is overal en daarom is een liefdesslotje ook geschikt voor een super bijzondere oma of de allerliefste vader of moeder waar je iets speciaals voor wilt doen. Met een liefdesslotje vier je bijvoorbeeld een dierbare vriendschap. Ook kan het liefdesslotje troost bieden als tastbare herinnering aan iemand die er niet meer is. Eigenlijk is er een liefdesslot is voor iedereen, voor ieder moment…. zolang het maar om de liefde draait!

Waar hang ik een liefdesslot op?

De oorsprong van de liefdesbruggen ligt in Hongarije, maar door de film “Ho voglia di te” ontstond in Italië een ware rage: liefdesslotjes aan een brug hangen. De scene op de ‘Ponte Milvio’ in Rome waarin Step en Babi hun slot aan een brug hangen, heeft in veel steden veel navolging gekregen.De bekendste liefdesbruggen vindt je in Parijs. De meest voor de hand liggende plek voor jouw LoveLocker is dan ook een romantische brug.

 

Liefdesbruggen in Nederland

In Nederland zijn de LoveLockers echt in opkomst. Steeds vaker zien we liefdessljes aan of bij bruggen hangen. Natuurlijk is de plek die je kiest, geheel aan jou. Een liefdesslotje doet het ook goed op een mooie plek in huis, op het balkon, in de tuin of een park. Precies daar waar jouw hart sneller gaat kloppen. Soms zijn er ook bijzondere kunstwerken die als liefdesbrug fungeren. Of er ontstaan spontaan kunstwerken, bijvoorbeeld als vele liefdesslotjes elkaar vinden in een en dezelfde ruimte. De symboliek is niet afhankelijk van de plek: zolang het slot hangt, is de liefde of vriendschap ijzersterk. Liefdesbruggen of bruggen met liefdessloten in Nederland zijn :

  • Amsterdam Groenburgwalbrug, Oosterdokbrug
  • Groningen Trompbrug
  • Utrecht Wittevrouwenbrug, Hogeweidebrug
  • Breda Hoge Brug
  • Tilburg Piushaven
  • Rotterdam Rijnhavenbrug

FacebookTwitterInstagramPinterest