Shopping bag

Liefdessloten : Bekende steden

Liefdessloten in : Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Breda en Tilburg

Waarom naar Rome of Parijs als je in Nederland prachtige bruggen te over hebt voor jouw liefdesslot? In Amsterdam heb je de bruggen voor het uitkiezen en op de meeste bruggen laat de gemeente dit ultieme liefdesfenomeen gewoon toe. En wist je dat we ook in Utrecht en Rotterdam, Tilburg en Breda al steeds vaker liefdessloten zien op de bruggen?

liefdesslotjes Parijs liefdesslotjes Parijs
liefdesslotjes Keulen liefdesslotjes Keulen
liefdesslotjes Amsterdam liefdesslotjes Amsterdam
liefdesslotjes Verona liefdesslotjes Verona

 

Liefdessloten in : Parijs

Op de Pont des Arts en de Pont de l’Archevêché, twee van de beroemdste slotjesbruggen over de Seine, gingen tal van liefdeskoppels je al voor. De brug is als een zee van sloten en eens in de zoveel tijd kan de Parijse gemeente niet anders dan ruimte creëren voor weer een nieuwe lichting LoveLockers. Inmiddels zijn de slotjes permanent verwijderd van de Pont des Arts over de Seine maar aan de oevers hebben ze de slotjes laten hangenen en komen er elke dag weer honderden bij. Vele Nederlanders en BN’ers gingen je al voor. Ook Wesley Sneijder en zijn Yolanthe kozen voor een liefdesslot aan de slotjesbrug in Parijs. Waar komt jouw liefdesslot te hangen?

Liefdessloten in : Rome, Venetie, Florence, Verona

Al stamt het originele liefdesslot aan een brug officieel uit Hongarije, Italië heeft het fenomeen pas echt bekendheid gegeven. In de jaren ’90 waren de eerste LoveLockers al her en der in het land te vinden. De verfilming van het boek Tre metri sopra il cielo (drie meter boven de hemel), geschreven door Frederico Moccia, zorgde in Italië voor een ware rage. Vandaag de dag hangt men nog altijd vele liefdessloten aan een brug. De Ponte Milvio brug is de meest bekende van Italië en bevindt zich in Rome. Ook in Venetië, Florence en Verona zijn liefdessloten razend populair. Heb jij al een uniek liefdesslotje bij LoveLockers besteld?

Liefdessloten in : Keulen, Dresden, Munchen

De Hohenzollernbrug in Keulen is de meest beroemde in Duitsland, vanwege de tonnen liefdessloten die er te vinden zijn. In Dresden kent men het Blauwe Wonder, waar men op of bij de Loschwitzerbrug over de Elbe de liefde viert. Net als onze oosterburen raakt Nederland langzaam maar zeker verknocht aan de liefdessloten. Heb jij al iemand in gedachten voor jouw LoveLocker?

FacebookTwitterInstagramPinterest